27 Aralık 2012 Perşembe

Brokoli Turşusu

İlerleyen yaşlarda, osteroporoza bağlı olarak kemik yoğunluğunun azalması ve kırıkların görülmesi  pekçok kadının kabusudur.Benim ailemdeki kadınların da bu hastalıkla karşı karşıya kalması ister istemez ne yapabiliriz sorusunu gündeme getirdi.Yapılan araştırmalar brokoli sebzesinin konuya ilişkin faydaları olduğu yönde ancak bende dahil ailemim neredeyse tamamı brokoli sevmeyenlerdeniz.Hal böyle olunca hiç olmazsa turşusunu yapalım ve yiyelim dedik.Tarif şöyledir:

Orta büyüklükte brokoli
Tane beyaz biber
Hardal tohumu
Biberiye
Maydanoz
Salamura tuz
Sirke

Yapılışı:
Brokoli yıkanır, buharda   yada kaynayan tuzlu suyun içinde  1-2 dakika  diri olacak şekilde haşlanır.Haşlanan sebzeler buzlu suya atılarak  renk koruması sağlanır. Sterilize edilmiş kavanozun altına 1 yaprak defne yerleştirilir.Tane beyaz biber, biberiye, hardal tohumları kavanozun içine atılır.Üzerine çiçeklere ayrılan brokoli ve turşu salamurası ilave edilir.En üste maydanoz yerleştirilir.Turşu salamurasının hazırlanışı için  mutfaktayapboztarifler@blogspotyerelmasıturşusuna tarifine bakabilirsiniz.Şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder