28 Aralık 2012 Cuma

Pirinç Sirkesi Yapım Denemeleri

Geçenlerde ev yapımı türkçe yorumlu suşi tariflerini incelerken pirinç sirkesi nasıl yapılır diye düşündüm ve birkaç araştırma yaptım.Ancak türkçe sitelerde çok fazla bilgi edinemediğim için yabancı sitelerde öğrendiklerimle mutfakta yapboza başladım.Bu sirke, yapım  aşamasında olduğundan tarif vermek yerine bu güne değin edindiğim bilgileri paylaşmayı uygun gördüm.Öncelikle 3 çay bardağı pirinci ılık suda bir gece beklettim.Ertesi günü pirinçleri suyunu süzmeden  3 çay bardağı şeker ilavesiyle lapa olana kadar haşladım.Kavanoz1 : pirinçleri süzdüm sadece suyunu koydum.Kavanoz 2. :lapalı suya 1 yemek kaşığı kuru maya ilave ettimBir haftanın sonunda ikisi de fermante olmaya başlamıştı.Ancak kavanoz 1'in  görüntüsü daha güzeldi.2. kavanozda pirinçler iyice şişmişti ve bu kavanozdaki pirinçlerin yarısını başka bir kaba transfer ettim.O kabada sıcak su ilave ederek bekletmeye aldım.Yaklaşık 1 hafta sonra edindiğim bilgileri sizlerle paylaşabilirim sanırım.Şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder