Hiç bir zaman kek ve kurabiye yapmaktan hoşlanmadım. Gram gram tarife bağlı kalmak, sıralamayı değiştirememek ve kendimden bir şeyler katamamak beni rahatsız eder.Bizim ailenin pastacısı yengemdir; bu tarifte onundur. Mutlaka denenmesi gereken bir lezzet diye düşünüyorum.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı mısır gevreği
80 gr bitter çikolata
125 gr margarin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı un
aldığı kadar mısır nişastası
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır.Tereyağı, margarin, un ve kabartma tozu ilave edilir.Ele yapışmayacak kıvam elde edene kadar mısır nişastası konur. Hamurdan parçalar alınarak kalem inceliğinde rulolar yapılır ve parmak uzunluğunda kesilir.Yağlı kağıt serilmiş tepside 180 derecede pişirilir.Mısır gevreği blendırda yada havanda dövülerek toz haline getirilir.Fırından çıkan kurabiyeler önce benmari usulü eritilmiş çikolataya sonra da toz haline getirilmiş mısır gevreğine batırılır.Servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder