Kuskusun adı her zaman bana başka şeyleri çağrıştırdığından kuskuslu tariflere hep uzak kalmışımdır. Balıkesir' de kuskusa, koskos derlermiş. Bu tarifte oralardan.Her zamanki gibi ufak bir ekleme yaptım.Orijinal tarifte kuru soğan ve limon rendesi yoktu. Bunlar benim katkılarım. Çok bereketli bir salata. Kabul günlerinde, çay partilerinde farklı bir lezzet diye düşünüyorum.Bu lezzetle buluşturanların eline sağlık.
Malzemeler:
1 çay bardağı kuskus
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 orta boy kuru soğan
Zeytinyağı
Taze soğan,maydanoz, dereotu
1 limon rendesi ve suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
Mercimek ve kuskus az tuzlu suda ayrı kaplarda haşlanır.Orta boy kuru soğan biraz sıvı yağ ile kavrulur.Yeşillikler ince ince doğranır. Bir kapta soğan, mercimek, kuskus, yeşillikler, tuz ve zerdeçal karıştırılır.Üzerine bir limon rendesi ve suyu ilave edilir.Afiyet olsun.
Bunları Biliyor Muydunuz ?Kuskus dilimize arapçadan gelmiştir.Un, süt ,yumurta ve bulgur ile yapılan ufak taneler halinde kurutulmuş hamur demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder