2 Ocak 2013 Çarşamba

Lohusa Şerbeti (Süt Şerbeti)

Soğuk kış  günlerinde içinizi ısıtan sıcacık bir içeceğe kim hayır diyebilir ki. Hazırlaması  kolay, içimi güzel. Çanakkale'nin Küçükkuyu yöresinde lohusalara sütü artsın diye yapılırmış, ben de bu sebeple tanıştım.Yapıp getirilmişti.O günden sonra ara ara yapar oldum.Tarifte ölçü yok, göz kararı.Ben formülize  etmeğe çalıştım sizler için.
Malzemeler:
1 kg süt
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı ağartılmış badem
 
Yapılışı:
Süt, pirinç unuyla salep kıvamına gelene kadar pişirilir.Üzerine ağartılmış badem konulur.İsteğe göre şeker, tarçın ilaveleri de yapılarak servis edilir.Şifalar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder