14 Ocak 2013 Pazartesi

Trabzon hurmalı-Elmalı Rulo Pasta

 
 
Pasta, kek, kurabiye yapmaktan çok zevk almıyor olsam da bazen mecburiyetten yapılıyor. Bir akrabama götürülmek üzere yapıldı aşağıdaki rulo pasta. Evdeki trabzon hurmalarını tüketmeye yönelik olarak tahmin edebileceğiniz gibi trabzon hurmalı-elmalı....Tarifin pandispanyası cahide ve jibek sitesindeki  elmalı rulo pastası tarifinden.Bu sitedeki tariflerden ne denediysem hep olumlu sonuç almışımdır şimdiye değin.Cuma akşamı da yaklaşık 15 dakikada hazırladım rulo pastayı.
 
Malzemeler:
1 adet orta boy elma
6-8 adet orta boy trabzon hurması
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
krem şan ti
1 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
yarım paket kabartma tozu
4 yumurta
Hazırlanışı:
Yumurta, un, şeker ve kabartma tozu  çırpılır ve yağlı kağıt serilmiş büyükçe bir tepsiye konulur.180 derece fırında 10-12 dakika pişirilir.Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtülerek kuruması önlenir.Pandispanya fırında pişerken iç malzemesi hazırlanır; trabzon hurmaları ve rendelenmiş elma bir tavada tarçın ilavesiyle biraz pişirilir.Ben trabzon hurmaları çok şekerli olduğu için ilave şekere ihtiyaç duymadım. Bu noktada istenirse şeker ilave edilir.Pandispanyanın üzerine kenarlardan birer santim kalacak şekilde malzemeler sürülür.Üzerine ceviz serpilir ve rulo yapılır.Krem şan ti ile de kaplaması yapılır.Buzdolabında en az 2-3 saat bekletmek gerekir.Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder