Babamın bahçesinden gelen pek çok kişinin trabzon hurması bizim ise japon elması dediğimiz meyveden ne yapabilirim diye mutfakta yapboz çalışmalarına başladım.Sonuç ; trabzon hurması marmeladı, Trabzon hurması pestili,trabzon hurması likörü, trabzon hurması sirkesi .Tarifler aşağıda.
Trabzon Hurması Marmeladı:
1 ölçü trabzon hurması (japon elması)
1/2 ölçü şeker (İsteğe göre miktar artırılabilir. Meyveler çok olgun olduğu için ben şekeri az koydum.Ham meyveden yapılacaksa biraz daha fazla konabilir.)
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Tüm marmelatlarda olduğu gibi şeker çok az suyla koyu şerbet kıvamına getirilir.Meyve içine atılır.Biraz daha kaynatılır.Şekerlenmemesi için karışıma bir limon suyu ilave edilir ve sterilize bir kavanoza transfer edilir.Afiyet olsun.
Not: Yapım aşamasındaki renk sizi büyüleyebilir.Ancak daha sonra biraz hayal kırıklığına uğruyorsunuz.Çünkü meyvedeki demirin yüksekliği oksitlemesini sağlıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder